خلاصه داستان :
مستند «داغ قره باغ» بررسی مناقشه سیاسی نزاع آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه کوهستانی قره باغ پس از فرو پاشی شوروی است که در این میان دولت وقت ایران برای برقراری صلح در این منطقه تلاش های فراوانی را انجام داده است.
معرفی مستند سینمایی داغ قره باغ :
کارگردان مستند «داغ قرهباغ» گفت: فیلمی که در حال حاضر منتشر شده است حاصل سه سال پژوهش بوده و مانند تک درختی در صحرای بی اطلاعاتی رشد کرده است. وی تصریح کرد: «قره باغ» یک زخم کهنه است که در زمان تولید مستند پیش بینی می کردیم این زخم یک روزی سر باز می کند و به نظر میرسد این جنگ اخیر مسئله قره باغ که با آتش بس متوقف شد، سال ها بعد دوباره با فتنه اندازی بحرانی جدید شکل میگیرد.
مستند «داغ قرهباغ» روایتی است از یک جنگ و درگیری تاریخی میان ۲ کشور ارمنستان و آذربایجان بر سر منطقه «قرهباغ» که همزمان با اوجگیری تنشهای اخیر میان این ۲ کشور بر سر این منطقه منتشر شد.
بررسی
حسین پور کارگردان مستند در ابتدا گفت: همان طور که در فیلم اشاره شده است مستند «داغ قره باغ» دو قسمت است، نخست اراضی اشغالی یعنی مناطقی که قرمز کم رنگ بود متعلق به کشور آذربایجان است که چهار قطعنامه سازمان ملل صادر شده که این اراضی باید به آذربایجان برگردانده شود، اما ارمنستانی ها با علم به این موضوع در این اراضی ساکن نشدند و این اراضی را صرفا حفظ کردند تا در مذاکرات دست بالا را داشته باشند.
وی ادامه داد: اینکه گفته میشود همه قره باغ متعلق به آذربایجان است هم نکته صحیحی نیست، رهبر معظم انقلاب هم در این خصوص فرموده اند: «اقدامات ارامنه قره باغ که به پشتیبانی دولت ارمنستان انجام می شود موجب ظلم به برخی مسلمانان این منطقه می شود و آن را محکوم می کنیم» این جمله بار معنایی خوبی دارد، یکی آنکه وجود ارمنی ها در قره باغ را به رسمیت می شناسد دوم آنکه بین ارمنستان و ارمنی های قره باغ تفاوت و تمایز قائل می شود.
این کارگردان تاکید کرد: اینکه برخی ها عنوان میکنند، به خاطر حضور مسلمانان در منطقه قره باغ، باید این منطقه را خاک اسلام دانست بازی رسانه ای است که توسط رسانه های تجزیه طلب مطرح میشود این جمله اگر درست بود خبرگزاری های داخلی کشور منتشر می کردند نه اینکه فلان خبرگزاری تجزیه طلب منتشر کند. این موضوع اصلاحا یک تله است که برای تحریک جوانان حزب الهی مطرح شده که بگوییم «قره باغ خاک اسلام است و…».