خلاصه داستان :
«حوا، مریم، عایشه»؛ روایت بیکسی زنان ... ***این فیلم محصول سینمای افغانستان و به تهیهکنندگی کتایون شهابی به عنوان نماینده سینمای این کشور در نود و دومین دوره جوایز اسکار انتخاب شد.
خلاصه داستان
«حوا، مریم، عایشه»؛ روایت بیکسی زنان …
۱
این فیلم زندگی سه زن افغان از سه طبقه اجتماعی متفاوت در کابل را دنبال میکند. حوا زنی است خانهدار و سنتی که تنها شادی او صحبت با کودک ۸ ماهه خود است که در شکم دارد. در دنیایی دورتر مریم، تحصیلکرده و گوینده خبر تلویزیون افغانستان است که تلاش می کند از شوهر خیانتکار خود طلاق گیرد. و عایشه، نوجوانی است که همیشه آرزو داشته برخلاف مادرش با عشق ازدواج کند، اما ناچار می شود که با پسر عمه اش نامزد شود. حوا، مریم، عایشه زنانی هستند که برای اولین بار در زندگی می خواهند سرنوشت خود را به دست گیرند.
۲
تهیهکننده «حوا مریم عایشه»، گفت: فیلم به هیچ عنوان فمینیستی نیست و یک فیلم ساز از دغدغه های خودش صحبت می کند و صحرا کریمی به عنوان یک زن، روی دغدغه های خودش مسلط است.
نامزد عایشه، نماینده نسل جدید مردان افغان است. مردان نسل قبلی افغانستان به جنسیت خود می بالند و زنان را به خاطر زن بودنشان تحقیر می کنند و جامعه ای شدیدا مردسالار دارند. این فیلم به هیچ عنوان فمینیستی نیست چرا که یک فیلمساز زن از دغدغههای خودش صحبت کرده است.
شهابی خاطرنشان کرد: در اکران فیلم در تهران که افغان های زیادی آمده بودند، مردان چون با تصویر خودشان مواجه شده بودند حالشان بد می شد و سالن را ترک می کردند و دوباره بر می گشتند. رئیس جمهور کنونی افغانستان، محمد اشرف غنی، در قوانین کشورش تغییرات زیادی را انجام داده تا جامعه از این حالت مردسالاری خارج شود. مثلا، در قوانین جدیدشان اجباری شده که در کابینه دولت حداقل ۳ وزیر زن و ۲۶ درصد از نمایندگان هم زن باشند.
معرفی فیلم سینمایی حوا، مریم، عایشه :
در این فیلم کلیشههای رایج در مورد افغانستان و خصوصاً زنان را به چالش میکشد و از نگاه سینما روایت و تصویری از زندگی سه زن از سه قشر متفاوت جامعه در کابل امروز را ارائه میدهد.
حوا مریم عایشه فیلمی به کارگردانی و نویسندگی صحرا کریمی محصول سال ۱۳۹۸ است این فیلم محصول سینمای افغانستان و به تهیهکنندگی کتایون شهابی به عنوان نماینده سینمای این کشور در نود و دومین دوره جوایز اسکار انتخاب شد.
افتخارات
حوا، مریم، عایشه تا کنون در بیش از ۲۷ جشنواره بینالمللی از جمله فیلم ونیز، بوسان، میل وله، گوا شرکت داشته است و همچنین در جشنواره فیلم داکا موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر زن برای هر سه بازیگر فیلم آرزو آریاپور، فرشته افشار و حسیبا ابراهیمی شد. پخش بین الملل این فیلم را شرکت نوری پیکچرز برعهده دارد.
کارگردان (صحرا کریمی) :
۱
صحرا کریمی، میگوید که فیلم «حوا، مریم، عایشه» به قصههای زنان کشور افغانستان در پس رویدادهای انفجار و انتحار پرداختهاست: «اختیار تن و جسم خودرا داشتن، مادر شدن، مادر نشدن، خواستن یا نخواستن، اینها همه دلبستگیهای است که در پس این سالها جنگی که است، زنان افغانستان با خود حمل میکنند این قصهها را ولی کسی دربارۀ این قصهها، گپ نمیزند.»
خانم کریمی که در بخش سینما تا درجۀ دکتری تحصیل کردهاست، دوماه رییس «افغان فیلم» تنها نهاد فیلمسازی دولتی افغانستان، تعیین شد. همکاران خانم کریمی در افغان فیلم، میگویند که با آمدن او در افغان فیلم، این اداره جان دوباره گرفتهاست.
۲
شهابی ( تهیه کننده فیلم ) با بیان اینکه سینمای ایران در دنیا جزء سینماهای برتر است، ادامه داد: افغان های مهاجری که در ایران بزرگ شده اند، در ایران با صنعت سینما آشنا شده اند. صحرا کریمی کارگردان فیلم از پدر و مادر افغان و در ایران متولد شده است. در ۱۶ سالگی به صورت اتفاقی برای بازی در فیلم «دختران خورشید» ساخته مریم شهریار، انتخاب شد. بازی در این فیلم باعث علاقه صحرا کریمی به سینما شد و بعد از شرکت فیلم در یکی از جشنواره های خارجی، از ایران خارج شد و به اسلواکی رفت و پناهندگی گرفت و تا دکترای کارگردانی سینما تحصیل کرد.
شهابی خاطرنشان کرد: صحرا کریمی بعد از ساخت چندین فیلم کوتاه به افغانستان بازگشت و با همکاری یونیسف برای تهیه گزارشی تصویری از وضعیت زنان و کودکان به نقاط مختلف افغانستان سفر کرد. من در جشنواره آنتالیا با او آشنا شدم و قرار شد با هم همکاری داشته باشیم.