معرفی هم گناه
داستان سریال هم گناه راجع به خانوادهای قدیمی در تهران به نام صبوری است که سالها است در کار پرورش گلهای تزئینی و گلهای مختلف هستند. خانواده صبوری متشکل از سه برادر و یک خواهر است، خانوادهای که همگی در این شرکت کار می کنند و شغل موروثی خانواده خود را دنبال میکنند، فقط پسر دوم، فریبرز است که در حال حاضر ۵۸ سال سن دارد و افسر اداره آگاهی است و داستان زندگی خود را بیتاثیر از خانواده خود نوشته است. فریبرز در جوانی تصمیم می گیرد که پلیس شود و برای گذراندن دوره آموزشی به شهرستانی می رود و دستش به گناهی آلوده است که خودش هم به دنبال حل این معما و کشف گناهش است.
سریال هم گناه در مقایسه با دیگر سریال های شبکه خانگی
به طور کلی سریال همگناه در مقایسه با دیگر سریالهای شبکهی خانگی شروع بهتری دارد. مصطفی کیایی طبق منشِ همیشگی، برادرش محسن کیایی (در نقش آرمان) را که انگار از دل فیلمهای سابقش از جمله «مطرب» بیرون کشیده شده، به این سریال تزریق میکند تا همچنان برای مخاطب مزه بپراند و بخنداند؛ چیزی شبیه به بهرامِ سریال مانکن با بازی فرزاد فرزین و یا پیمان (هومن سیدی) در سریال عاشقانه.
اکثر سریالهایی که در شبکه نمایش خانگی عرضه شدهاند، مشکلات ریز و درشتی در دکوپاژ داشتند که بعضاً آزاردهنده نیز بودهاند. خوشبختانه «هم گناه» از حیث ضعفهای ابتدایی مقوله فیلمسازی، مشکلات دیگر سریالها را ندارد و از کنترل بسیار بهتری بر بازیها و دوربین برخوردار است. از این رو میتوان گفت که «هم گناه» در مقایسه با دیگر سریالهای شبکه نمایش خانگی که ابتداییترین اصول فیلمسازی در آن رعایت نشده، از لحاظ در جایگاه بسیار بهتری قرار میگیرد و میتواند توجه مخاطب را به خود جلب نماید.
«هم گناه» وضعیت بسیار بهتری نسبت به دیگر سریالهای شبکه نمایش خانگی دارد. مصطفی کیایی در اولین ورودش به شبکه نمایش خانگی، مطابق معمول با ستارههای فراوان پا به این عرصه گذاشته و انتظار میرود که «هم گناه» بتواند مخاطبین بسیاری را به خود جلب نماید. «هم گناه» تمام ویژگیهایی که بتواند ضامن موفقیت سریال بشود را در خود دارد و حضور مصطفی کیایی در پشت دوربین نیز حاوی این پیام است که او میداند چطور مخاطب را هر هفته با خود همراه کند.
جایگاه خانواده در سریال هم گناه
محسن کیایی درباره خانواده در این سریال و پرداخت به این موضوع گفت: خانواده برای ما خیلی اهمیت دارد ما قرار نیست موضوع را حل کنیم. تلاش ما بر این بود که واقعیت را نمایش دهیم. این تضاد و تفاوت بین نسلها را نمایش دهیم. قدیم هر ده سال تغییر در نسلها داشتیم اما امروزه هر دو یا سه سال این تغییرات وجود دارد. نه خواستیم در نشان دادن این شرایط افراط و تفریط کنیم.
وی ادامه داد: خانواده جایگاه بسیار مهمی دارد و تلاش داریم بگوییم خانواده چطور میتواند کنار هم باشد نشان دهیم شکل آدمها و نوع تصمیمگیریها فرق کرده است، هم تلاش کردیم نقد کنیم و هم مشکلات را نشان دهیم.
مصطفی کیایی نیز گفت: خانواده صبوری در داستان نماد امروز جامعه است، کسی مثل فرید میخواهد آن را اداره کند. فریبرز میخواهد آن را هدایت کند، آرمان اما سرکش است و دیگر شخصیتها هر یک نمایندهای از جامعه هستند. این روابط و مسایل در جامعه وجود دارد.
کارگردان
مصطفی کیایی کارگردان سریال هم گناه تجربه ساخت فیلم هایی همچون مطرب ، چهارراه استانبول ، بارکد ، عصر یخبندان ، خط ویژه و آثار بسیار دیگری را در کارنامه هنریاش دارد به عنوان اولین تجربه در شبکه نمایش خانگی با یک تیم قوی هم گناه را آماده پخش در شبکه نمایش خانگی و هم گناه کرده است.
فیلمنامه سریال هم گناه توسط محسن کیایی برادر مصطفی کیایی و علی کوچکی به نگارش درآمده است.
پرویز پرستویی: فکر میکردم نمایش خانگی فقط شانه تخممرغیها است
پرستویی درباره پذیرفتن حضور در هم گناه تصریح کرد: من همیشه گاردی با شبکه خانگی داشتم. من سال ۸۸ با تلویزیون خداحافظی کردم (منظور حوادث سیاسی آن سال نیست) اما بالاخره سریالهایی مثل «زیر تیغ»، «آشپزباشی» «امام علی (ع)» و… را در تلویزیون بازی کرده بودم.
وی ادامه داد: من همیشه خود را تقسیم کردهام که تئاتر یا سینما کار کنم و هیچ گاه نگفتم هنرپیشه سینمایی هستم. پیش از این درباره سریالهای نمایش خانگی فکر میکردم کارهای شانه تخممرغی است و اگر سوپر میروید یک محصول نمایش خانگی هم میخرید اما این تابو را «شهرزاد» در همان فصل اول شکست و دیدیم اگر نمیتوان در تلویزیون بازی کرد میتوان این مدلی به خانههای مردم رفت.
پرستویی ادامه داد: همه آدمهای که در سرزمین ما زندگی میکنند همه سینمارو نیستند. تجربه «مطرب» که باعث شد با آقای کیایی آشنا شوم کار بسیار خوبی بود، مخصوصاً که دوران بدی داشتم. آن زمان صحبتهایی شد و بعد از اتمامش گفتند میخواهند کاری در نمایش خانگی هم داشته باشد، من ابتدا گارد داشتم ولی با توجه به همکاریای که داشتم پذیرفتم.
وی افزود: من ده قسمت از سریال را در یک وعده خواندم و هر از گاهی تماس میگرفتم و نظر هم میدادم. حتی در این مدت من اصرار میکردم که هر کاری دارد آن را کنار بگذارد و این سریال را بسازد. هر قسمت این سریال میتواند یک تجربه سینمایی باشد، پلانها و دکوپاژ کاملاً سینمایی است. این احترام به مخاطب است که نخواهیم آب ببندیم.
وی اضافه کرد: این سریال قصههایی دارد که نشان میدهد همه ما هم گناهیم و یک جاهایی گناهکار هستیم. حس کردم در این سریال این مسایل باز میشود و من حس کردم حتماً باید در این سریال باشم و جزو شرح وظایفم است که اگر بخواهم سریال بازی کنم، این همان است.